Тео ще обучава учители в Бургас

Златният физик Теодосий Теодосиев – Тео е в Бургас, за да проведе обучителен курс на преподавателите по физика в морския град. Семинарът e днес в ПГЕЕ „Константин Фотинов“, съобщава Дарик.

Визитата му тук е по покана на кмета на града Димитър Николов, а темата на занятието е: „Провеждане на наблюдения, експерименти и изследвания в часовете по физика и астрономия. Принципи на приложения в електротехниката.“.Програмата е насочена е към повишаване равнището на педагогическата квалификация по отношение на адекватно прилагане и интегрирани на нови методи и подходи в обучението по провеждане на наблюдения, експерименти и изследвания в часовете по физика и астрономия.
Програмата е разработена на базата на дългогодишния методически и организационен опит на учителя Тео, а участие в нея ще вземат всички 25 учители по физика в Бургас в прогимназиален и гимназиален етап.

Теодосий Теодосиев е един от най-изявените и признати съвременни учители по физика, автор е на учебници и стотици научни статии, основател и ръководител на Националната школа по физика в град Казанлък. В нея се обучават ученици, които печелят медали по физика от международни олимпиади.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram