Тома Вълков и Адриана Узунова с престижни награди от Международни музикални конкурси

Успешен старт на новия творчески сезон поставиха учениците на Елена Юлиянова с участието си в Международния Музикален конкурс „Наследници на Орфей”, проведен в ТК „Албена” от 3-10 септември 2019 година.

Седмото издание на този музикален празник събра на неговите сцени талантливи млади музиканти от 14 държави, между които участници от Германия, Холандия, Южна Корея, Полша, Естония, Румъния, Русия, Украйна, Турция, Грузия, Армения, Азербайджан, България.

В продължение на осем конкурсни дни пред Международно жури от САЩ, Южна Корея, Естония и България, с председател проф. Томислав Байнов – Германия, прозвучаха стотици творби от световната музикална класика на велики композитори от барока до наши дни за пиано, цигулка, виола, флейта, кларнет, акордеон, класическа китара, камерни ансамбли и солово пеене.

Втората награда в първа възрастова група спечели 9-годишният възпитаник на ШИ „ Емануил Манолов” при НЧ „Искра – 1860” Тома Вълков, който беше единственият участник от България в тази група.

Първата награда, в трета възрастова група, в трудна конкуренция с участници от много страни, завоюва казанлъшката пианистка, ученичка в музикална паралелка в СУ „ Екзарх Антим I” Адриана Узунова.Тя взе участие и в майсторските класове на Проф. Тамара Поддубная – САЩ и проф. Томислав Байнов – Германия. Представи се отлично и на заключителния Гала – концерт на лауреатите, като получи покани за майсторски класове и конкурси в Германия и САЩ през следващия творчески сезон.

Тома Вълков и Адриана Узунова взеха отличия и от първото издание на Международния музикален конкурс за млади изпълнители, който се проведе по време на лятната ваканция  в град Трявна. Голямата им любов към музиката и пианото беше достойно възнаградена и на този конкурс.

С първата награда в първа възрастова група беше удостоен Тома Вълков. Третата награда в четвърта възрастова група спечели Адриана Узунова.

Пожелаваме нови успехи и големи постижения за учениците на Елена Юлиянова през новия творчески сезон!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram