ПГЛПТ посрещна новата учебна година като иновативно училище

С два чисто нови кабинета и вече като Иновативно училище посрещна новата учебна година Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм.  Училищният двор на ПГЛПТ оживя отново с радостната глъч на ученици, учители, родители и гости на тържеството. 3 новоприети осми класа прекрачват прага на училището за първа година в специалностите: „Електронна търговия“, „Организация на хотелиерството“ и „Кетъринг“. Директорът на ПГЛПТ – Антони Илиев пожела на всички ученици да бъдат здрави, да се чувстват уютно в училище и да преследват устремено целите си.

Специални гости на тържеството бяха г-н Иван Гитев, общински съветник, който прочете поздравителен адрес от кмета на Казанлък г-жа Галина Стоянова; г-жа Гинка Щерева- омбудсман на община Казанлък, г-жа Илияна Жекова – директор „Бюро по труда“ и г-жа Костадинка Василева – представител на туристическия бизнес. Всеки един от тях приветства учениците и им пожела успешна учебна година.

С много настроение и бурни аплодисменти бяха посрещнати и изявите на децата от ДГ „Звънче“, които поздравиха каките и батковците с песни и танци. Талантът на ПГЛПТ Йоана Иванова подари невероятния си глас на всички в специално изпълнение.

През новата учебна година ПГЛПТ продължава да работи по множество европейски проекти и национални програми и да се развива успешно като място, в което се професионално се обучават кадри в сферата на икономиката, туризма и ресторантьорството.

Празненството завърши по традиция с удрянето на първият звънец, който възвести за открита новата учебна година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram