БСП обяви част от кандидатите за кметове в населените места в казанлъшко

Единодушно социалистите от Казанлък гласуваха на конференция навръх 9 септември част от кандидатите си за кметове на селата в казанлъшко.

Левицата утвърди номинациите на Валентина Лазарова в село Розово, на Даниел Кръстев в Горно Черковище, на Димитър Нов в Кънчево, на Иван Колев в Овощник, на Иван Писков в Копринка, на Ивайло Георгиев в Ръжена, на Иван Иванов в град Крън, на Лалка Тодорова в Дунавци и на Петър Добрев в Шейново. В най-скоро време БСП ще обяви и кандидатурити за останалите населени места в община Казанлък.

На конференцията си левицата от района гласува и модела и структурата на листата с кандидатите за общински съветници. 30% от нея ще съставляват хора до 35 годишна възраст, други 30% са отредени за представители на гражданската квота и коалиционните партньори. БСП ще предложи 37 имена, толкова са и мандатите с общинския съвет на Казанлък.

„Доказали сме в годините, че БСП е упование и носител на идеи за по-добър живот на хората, доказали сме своята непримиримост към користните стимули и непрозрачното разходване на общински пари, както и че сме социално чувствителни към образованието, здравеопазването, обществения ред и сигурността”, подчерта председателят на БСП-Казанлък Румяна Друмева – втора по ред в листата с кандидати за общински съветници. Листата ще бъде водена от кандидатът за общински кмет, безпартийният Стоян Петров, чиято номинация бе също безапелационно потвърдена от делегатите на конференцията.

52-годишният капитан III ранг о.р. инж. Стоян Петров заяви пред конференцията: „Управляващите забравиха да слушат и да чуват проблемите на хората. Наблюдавам как всички те се отдалечават от потребностите на гражданите и бизнеса, вместо да обединяват – разединяват. Не приемам разделението и противопоставянето в обществото!“.

Кандидатът за кмет на община Казанлък от БСП подчерта, че приема тази мисия с голяма отговорност и приветства отварянето на партията и привличането на хора от по-широк кръг, доказали своята съпричастност и лоялност.

„Да се създаде пълна прозрачност на общинските средства и на общинската собственост, да бъде спрян административният рекет над фирми и граждани. Именно гражданите да бъдат включвани при вземане на важни решения за общината”, това са част от акцентите от предизборната програма на безпартийния Стоян Петров.

  

Делегатите дадоха висока оценка на представителите на БСП  в местния парламент в мандат 2015г. – 2019г. и гласуваха отново да са част от местната законодателна власт на Казанлък. 

Конференцията прие и „Визия за община Казанлък“. На форума присъства и народният представител от Старозагорски регион Драгомир Стойнев.

Пресцентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram