„Казанлък“ с радост очаква своята „Лъвица“ Мария Кривошийска

Волейболистките от женския национален тим се прибраха у дома след приключилото за тях участие на европейското първенство, но бяха посрещнати като победителки на Летище София – топло и радушно, само както феновете мога да обичат. В обективите на фотографите попадна и нашето момиче Мария Кривошийска. Тя се състезава с екипа на „Казанлък“ и записа своя дебют на Евро 2019 с подмладения състав на националния отбор. Въпреки че е в състава при резервите, имаше своите шансове да почерпи опит от най-добрите състезателки на България и света.

Тимът на България не успя да се класира на полуфинал, след като волейболистките на Иван Петков отстъпиха на действащите европейски и световни шампионки от Сърбия с 0:3 (19:25, 18:25, 26:28) в четвъртфинален мач, изигран в Анкара (Турция). 

 „Лъвиците“ обаче направиха най-доброто си постижение – попаднаха в топ 8 на европейско първенство за първи път от 2009 г. насам, след като на 1/8-финалите се наложиха категорично над Азербайджан с 3:0 гейма.

Така приключи участието на състава ни в надпреварата за титлата на Европа, а отборът на Казанлък с радост очаква своята „Лъвица“ Мария Кривошийска да се присъедини отново към заниманията в зала „Багира“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram