Успех за нашата националка на световното в Египет

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 18 години стартира с петгеймова победа участието си на световното първенство в Кайро (Египет). Младите ни националки, сред които Селин Салим от тима на ВК „Казанлък“, надиграха Перу с 3:2 (25:23, 17:25, 23:25, 25:19, 19:17) след близо двучасова борба. Така, в първия си мач от предварителна група D възпитаничките на Стоян Гунчев тръгнаха с успех и записаха 2 точки в актива си. Двубоят бе равностоен, като двата отбора се бориха с всички сили за победата.

Утре, 6 септември българските момичета почиват, а в събота (7 септември) се изправят срещу Конго в 13:30 ч. б.в.  На 8 септември от 16:00 ч България излиза срещу Турция, а на 9 септември от 16:00 ч. е мачът с Япония.

Двадесет отбора участват в шампионата, като са разделени в четири групи по пет тима. Нашите момичета са в група заедно с тимовете на Турция, Япония, Перу и Конго. Напред във втората фаза ще продължат първите четири отбора от всеки поток. Регламентът предвижда на осминафиналите отборите да играят по систематата 1-4, 2-3, като две по две групите се кръстосват. Съставите от нашата група ще се изправят срещу участниците в група C, в която са Аржентина, Беларус, Румъния, Русия и Тайланд. Последните отбори от групите играят за разпределение на местата 17-20.

Шампионатът започна днес и ще продължи до 14 септември.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram