Успешен дебют за шахматистите на Казанлък на ДОП

Завърши Държавното отборно първенство по класически шах, а участниците на ШК „Казанлък 21“ са на почетното 4-то място в крайното класиране, на стъпка от медалите!, похвали възпитаниците си треньорката ФМ Петранка Драганова. В коментар за представянето на малките шахматисти, публикуван във Фейсбук, от клуба заявиха:

„Трябва да се признае превъзходството на по-добрите, които се класираха преди нас и грабнаха медалите. Четвъртото място е безспорен успех за нашия отбор! Поздравления, за нашите състезатели, които се бориха мъжки, за престижа на нашия град в този спорт! Имахме пропуски, които, ако не бяхме допуснали, можехме и да повлияем на разпределението на медалите… Но и 4-тото място, след първо участие на такова състезание е безспорен успех! Ще се приберем у дома с гордо вдигнати глави! Но преди това, предстоят: ДОП по ускорен шах на 5.09. и по блиц на 6.09.! Отново ще се борим и в следващите две дисциплини! Видяхме, че можем!“

Първенството по класически шахмат се проведе в курорта Кранево, а за влизане в състава на нашия отбор до 10 г. се пребориха: Симеон Дичев – капитан, Константин Смилов, Божидар Симеонов и Калина Шипкова. В този състав представителите на ШК „Казанлък 21“ участват за първи път в подобно съревнование, в което отборният дух надделява. Състезателният маратон за тях край морето продължава.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram