Главен комисар Николай Николов посети дома за деца в Стара Загора след пожара

Министър Младен Маринов благодари на служителите на Дома за медико-социални грижи за деца в Стара Загора. Поздравителното писмо бе предадено на директора на дома от директора на ГД ПБЗН главен комисар Николай Николов.

Главеният комисар благодари за съобразителността и бързата реакция в ситуация на възникнал наблизо до сградата пожар в късните следобедните часове на 31 август. Тревожният сигнал е предаден към пожарната служба и към мястото незабавно са насочени екипи. Междувременно, директорът и служителите на здравното заведение, подпомогнати от полицаи и жители от съседните къщи са организирали бързото извеждане на малките деца и не е допусната пряка опасност за живота им.

Огънят своевременно е локализиран и пожарът е спрян от екипите на РДПБЗН минути преди да достигне дома, като през нощта пожарникари са останали на дежурство в района.
„Целият персонал е реагирал адекватно и експедитивно преди пожарът да доближи Дома и така не е допусната пряка опасност за децата и шестте бебета, поверени на Вашите грижи. Действията на дежурния лекар д-р Юлиан Илчев, издал устна заповед за евакуация на децата, заплашени непосредствено от дима и пожара, са били точни и навременни. Адмирации и към старшата сестра Гинка Ковачева, организирала извеждането на всички деца от застрашената сграда. Екипите, работили на място ме увериха, че разполагате с всички необходими планове за действия при подобни ситуации, периодично се провеждат инструктажи. А ситуация като тази доказва на практика, че сте се отнесли с нужната сериозност, за да се подготвите и че служителите Ви са обучени и на ниво. Пожелавам на всички много здраве, професионални и лични успехи!“ – се казва в адреса на министъра на вътрешните работи до д-р Георги Узунов, директор на Дома в Стара Загора.
Своята благодарност и висока оценка за адекватната реакция на медицинския персонал изказа и главен комисар Николов. Заедно с него на срещата в Дома за медико-социални грижи за деца бе и директорът на регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението комисар Стоян Колев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram