Заключителен концерт-спектакъл за децата от Лятната академия в Копринка

Със заключителен концерт-спектакъл ще бъде закрита лятната академия за децата при НЧ „Пробуда – 1920″, с. Копринка. Събитието е на 29 август, четвъртък, от 18.00 часа пред Читалището. По време на двумесечните си занимания в Академията, като част от проекта “По стъпките на траките“, децата от Копринка опознаваха историята на родния край, проведоха пленери, участваха в творчески работилници, рисуваха, приготвяха хляба на траките, изработваха дрехи и предмети от техния бит, пътуваха и посещаваха исторически обекти. Наученото през лятото децата ще демонстрират пред публиката.

Проектът “По стъпките на траките“ се реализира от НЧ „Пробуда – 1920″, с. Копринка с финансовата подкрепа на VIVACOM Регионален грант. Основни партньори са ИМ „Искра“ Казанлък, ТД „Орлово гнездо“ Казанлък, Общинска библиотека „Искра“ Казанлък и НЧ „Светлина 1861“ Шипка.

Проектът е на стойност 4040 лв. Чрез съчетание на история, култура, спорт и творчество децата от селото на възраст от 8 до 15 години ще проучат и представят историята и културното наследство на древните траки, населявали територията на община Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram