Валентин Георгиев е на почетната стълбичка и от планинско“Осогово“

Нови купи прибави към колекцията си в планинските изкачвания казанлъшкият пилот Валентин Георгиев. Състезателят на „Ара моторспорт“ Габрово с „Honda Civic“ завърши с второ място в класа си до 1600 кубика и е трети в обединената група до 2000 кубика край Кюстендил. Тук се проведе петия кръг от шампионата по планинско изкачване на България „Осогово“. В генералното класиране Валентин е 14-и от 30 пилота, стартирали в неделя. Състезанието спечели Пламен Камбуров с „Мицубиши Лансър“, най- бърз по трасето от село Богослов до Студен кладенец в Осоговската планина, следван от Александър Бурдин с „БМВ М3“ и Васко Въжаров с „Опел Астра“. 

„Състезанието за мен протече много добре, предвид обстоятелствата – лошата организация, пропуските и проблемите по трасето. Налагаше се да караме върху пясък, разлята нафта, а безпричинното прекъсване също допълнително изнервяше състезателите“, коментира приключилия етап Валентин Георгиев. „За мен стартът приключи безаварийно, но не бих участвал в друго състезание, зад което ще застанат настоящите организатори“, разказа пилотът. В последното за годината планинско „Шипка Дамасцена“ тази събота и неделя Валентин може и да не участва, тъй като лицензирани пилоти от новата автомобилна федерация нямат право да се включват в състезанията извън календара й.

Благодаря на екипа, който стои зад мен и на семейството ми, без които нямаше да успявам в състезанията, признава казанлъшкия пилот.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram