Празнична седмица е за Овощник

Концерти, спортни игри, събития с участието на деца и младежи, и много забавни вечери включва празничната програма, с която село Овощник отбелязва своя празник тази седмица. Организатори са кметството на населеното място и НЧ“ Просвета“. Първите прояви са в навечерието на големия християнски празник Успение Богородично.

Празничните дни в Овощник бяха откри със спектакъла „Под открито небе“. На 12 август, в понеделник, се състоя и представянето на книгата „60 години казанлъшка сатира“ с автор Гълъбина Михайлова. Младежката театрална група при Читалището се включи в програмата със спектакъл, който подари една незабравима, весела вечер, на почитателите на комедията. Младите таланти успяха да развеселят своята публика за пореден път, доказвайки, че умеят и владеят отлично актьорското майсторство.

Тази вечер е ред на самодейците при Пенсионерския клуб в село Овощник и техни гости, които ще изнесат концерт на площада, от 19.30 часа.

Празничният ден, 15 август, ще започне с отслужване на литургия в храма „Св. Успение Богородично“, а по-късно от 20.00 часа площадът на селото ще се оживи от фолклорни ритми, с началото на пъстра хоротека. В нея ще се включи и местният танцов състав „От извора“.

Спортните събития са планирани за петък и събота, като в тях ще участват много от младите таланти, жители на с. Овощник. Така например, многократният носител на медали от турнирите у нас по шахмат Симеон Дичев ще проведе сеанс, като началото му ще бъде дадено в петък от 10.00 часа, в парка, южно от кметството. От 18.00 ч. е футболната среща на стадиона, а от 20.30 ч. започва младежка дискотека.

Кулминацията на събитията е в съботния ден, като гост за тържествата ще бъде старозагорският митрополит Киприан, който ще отслужи празнична света литургия. Курбан за здраве ще бъде раздаден на присъстващите, като освещаването му е от 11.00 ч.

Детско шоу и зумба ще веселят до обяд деца и техните родители на площада, а градуса на напрежението ще се покачи с началото на народните борби от 14.30 часа. Оркестър „Мечта“ от Хасково ще закрие празникът на Овощник, като концертът започва от 19.00 ч.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram