Къща-музей отваря вратите си за любителите на четката

Художествена галерия – Казанлък стартира една нова за нас, но набрала вече доста популярност в страната и по света, инициатива. Срещу заплащане на съответната такса желащите да се потопят в атмосферата на родното място на Маестрото си гарантират хубава музика, добра компания, чаша вино и най-вече – възможност да рисуват по оригинална картина от фонда на галерията.

„Заповядайте да нарисувате своя собствен шедьовър, който да отнесете с гордост вкъщи. Целта ни не е да ви научим да рисувате, а да преоткриете радостта от по детски спонтанното себеизразяване с рисунка и цвят, да ви запознаем с богатствата съхранявани във фонда на казанлъшката галерия и да се опитаме поне за два часа, да ви откъснем от рутината на ежедневието“, съобщават от Градската галерия.

Първата от срещите ще бъде на 21 август /сряда/ от 18.00 часа в двора на Роднта къща експозиция „Акад. Дечко Узунов” на ул. „Княз Мирски” 24.

Всички необходими материали за рисуване са осигурени от галерията. За музикалната компания пък ще се погрижат Ина Желязкова и Даниела Димитрова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram