Жълт код за опасно време в Старозагорско

Днес ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места в западната половина от страната ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен северозападен, в Източна България – югоизточен вятър. Горещо време с максимални температури между 32° и 37°. Жълт код за опасно време е в сила за 13 области на странатаВидин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Хасково

Над планините ще бъде предимно слънчево. Над масивите от западната половина от страната ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа слаб, по билата до умерен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 26°, на 2000 метра – около 18°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, привечер ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури по крайбрежието ще са между 26°-29°. Температурата на морската вода е 26°-27°, на север от нос Калиакра – 23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram