Родители искат оставката на образователния министър, обвиняват го в гестаповщина

Родители от инициатива “Не на стратегията за детето 2019-2030!”, входираха писмо с искане на оставката на образователния министър и неговото обкръжение, след като стана ясно, че екипи от учители, социални и полицаи, ще ходят по домовете на лов за деца, които не ходят на училище.
Родителите определиха това като гестаповски методи на диктатура, следствие на цялостна антисемейна политика и неспособност на МОН да задържи учениците, като създаде приятна и интересна среда за тях. Те обвиняват министрите и екипите им от последните десетилетия в унищожение на българското образование, което е заемало едно от първите места в света.
В писмото се цитира Конституцията на Република България, където категорично се казва, че образованието се определя от семейството, а държавата го подпомага.
чл. 47 от Конституцията на Република България „Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата.

Текст на писмото:
 

До: Г-н Вълчев, Министър на образованието

До: Г-жа Милена Дамянова, Председател на Комисията по образованието и науката

До: всички зам министри и образователни експерти, подкрепящи антибългарските, противоконституционни и гестаповски методи на обучение, съсипващи българското образование през последните десетилетия.

Увжаеми г-н Министър,

Уважаеми Дами и Господа,

През последните години сме свидетели на една абсурдна политика в областта на образоването на българските деца в държавните училища. Свидетели сме на една политика на тежки раници, в които ние не виждаме никаква логика и полза, освен за печатниците на пълнежа им, политика на прекомерно натоварване на учебната програма и като време, и като материал. 

Единственият насрещен резултат на тези безумия е неграмотност и отвращение на учениците от системата, която изграждате.

И не само у учениците. Отвратени и уморени са учителите и родителите. 

Политиката, която водите, решенията, които взимате са пълен провал. Провал, произтичащ от работата на некомпетентни и безсърдечни самозабравили се чиновници.

Вие Господа, съсипахте българското образование, което беше на едно от водещите места в света.

В един момент обаче, Вие, в цялото си безсилие, да намерите разумен изход от този катастрофален провал, решихте да пристъпите към следващото безумие, като създадете гестаповски модел, с който да напълните местата, наречени училища, но превърнали се в мъчилища. 

Решихте да постъпите като един Хитлер или всеки един диктатор, подобен нему- да сформирате екипи, с които силово да вкарвате децата в жестокия бъркоч, сътворен от вас, на който те са главни жертви.
Това вече, ние като родители, позовавайки се на дадените ни от Бога и българската конституция права, категорично няма да позволим. 

Стига вече гаври със свободата и добруването на българските семейства и децата им. Ние тези деца не сме ги намерили на пътя. Ние сме ги родили и ги обичаме повече от себе си. Обичаме народа си, обичаме Родината си и няма да Ви позволим да ги съсипете така лесно. 

Както всички ние знаем, доброто образование е един от основните стълбове, на които се гради бъдещето на народа ни. Следователно, Вие Господа, проваляте добруването на българския народ. Вие, работите за неговото унищожение.

Вашата работа е да създадете условия за осъществяване на качествено образование, от които всеки, който има желание може да се възползва. Така казва Конституцията.

В чл.47(1) е записано: отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата“.

Но Вие не правите това, което е Ваше задължение и във Вашите правомощия. Правите обратното. 

Вие влошавате качеството на образованието, и в същото време прилагате насилствени методи, за да го наложите на едни правови личности, каквито сме ние, българските граждани по конституция.

Как и кого искате да обучавате, като самите вие не познавате или не уважавате върховния закон в държавата ни?

Вие се самозабравихте съвсем! Обезумяхте.

Предвид гореизложеното, се налага неотложно да изискаме вашите оставки. 

Съвсем явно вече е видно, че Вие сте в голяма вреда на българското образование и оттам на народа ни като цяло, залагайки неговото бъдеще в ръцете на вашата некомпетентност и самозабравено поведение.

Ние искаме да живеем в свободна, правова държава, където се спазват основни човешки права, по основни правови закони. Където се възпитават и обучават свободолюбиви интелигентни личности, а не роби и жертви на нечия система и обслужващите я чиновници.

Ние, българските родители, искаме Вашата оставка и се надяваме възможно най-бързо да освободите заеманите от Вас длъжности.
Искрено се надяваме да постъпите достойно поне този път.

С уважение и пожелание за успешна следваща реализация,

130 000 български родители и граждани на Република България.

ПП:

Призоваваме за подкрепа родолюбивите и свободолюбиви български учители, които за нас са най-голямата ценност, оцеляла в тази прогнила, унищожаваща всичко добро система.

Инициатива Национална група „Не на стратегията за детето 2019-2030!”

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram