Валежи, гръмотевици и градушки в съботния ден

Днес ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра. На отделни места, главно в източните райони ще има значителни количества и градушки. След обяд от северозапад валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно до силен и с него ще нахлува хладен въздух. Максимални температури между 27° и 32°, в югоизточни райони до 35°, в София около 27°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, на места интензивни валежи дъжд с гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е силен. Максимална температура на 1200 метра около 23°, на 2000 метра около 15°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, който до края на деня ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури на въздуха: 28°-30°. Температурата на морската вода е 27-28°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram