Над 7 взрива в Банкок в близост до сградата на срещата на върха на АСЕАН

Седем експлозии са избухнали тази сутрин в централните райони на Банкок, където се провеждат работни срещи на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия и партньорите от ЕС, САЩ, Русия и Китай, предаде БГНЕС. Засега е известно за двама пострадали, съобщава телевизия Нейшън.

Първите 3 експлозии са чути една след друга на интервали от 5 до 7 минути, непосредствено след 5:00 ч. местно време в района на Прату Нам и 2 на 300 метра от първата експлозия, на първия етаж на хотел, където има търговски центрове.

По време на първия взрив двама общински работници, събиращи боклука, са били ранени, тъй като импровизираното взривно устройство е било скрито в купчина сухи листа.

Още две експлозии са станали около 8 ч. местно време под метростанцията „Чонгнонси“ в района, където се намират централните офиси на няколко банки и редица посолства, включително руското, съобщава РИА Новости. Никой не е ранен при тези експлозии.

Около 9:30 се чули още две експлозии в района на улица близо до комплекса от правителствени сгради. Все още не е известно дали има пострадали при тези експлозии.

Друга експлозия е станала около 10:00 часа в сградата на Генералния щаб на въоръжените сили на Тайланд. На същото място полицейските сапьори откриха два подозрителни предмета, които могат да се окажат самоделни взривни устройства.

Други 2 експлозии са избухнали приблизително по същото време в основния комплекс от правителствени сгради в северните покрайнини на Банкок. Никой не е пострадал при експлозиите.

Полицията издаде предупреждение към жителите и посетителите на града за предпазливост и необходимостта да съобщават за всеки подозрителен предмет.

Премиерът на Тайланд Прают Чан-Оча категорично осъди атентатите и обеща бързо откриване на извършителите. 

nova.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram