Мария от „Казанлък“ отлетя за САЩ с националния отбор

Женският национален отбор по волейбол на България, който е воден от Иван Петков, отпътува тази сутрин за участие в олимпийската квалификация в Шревенпорт (САЩ). Националките излетяха за Дюселдорф, като по пътя си ще имат общо три полета до крайната дестинация.

Сред 12-те състезателки, които ще представят България на олимпийската квалификация, е младата Мария Кривошийска (с № 20), която от „Берое“, по всяка вероятност, отново ще се завърне в школата на „Казанлък“ за новия сезон от есента.

Мария е сред най-бързо развиващите състезатели на казанлъшкия клуб, преминали през няколко национални девически гарнитури до дебюта й тази година при жените. Качествата на централната ни блокировачка бяха оценени от селекционера на женския „Берое“ Петър Дочев, който я взе в редиците на „Зелено-белите“. Тя бе и най-младото попълнение в тима на старозагорки, но получи шанс за титулярния състав. След Веселина Григорова, Кривошийска е второто име, свързано с ВК „Казанлък“, с присъствие в националния женски тим.

Турнирът в Шревeнпорт е от 2 до 4 август (петък – неделя). Съперници на България са домакините от САЩ , Аржентина и Казахстан. Само първенецът печели квота за Игрите в Токио 2020. Вторият от класирането получава възможност за континентална квалификация в началото на следващата година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram