Секат дървета до Овощник. Защо?

Декари с поне 50-сет годишни дървета са отсечени в южната част до казанлъшкото село Овощник до река Тунджа. За това алармираха жители на селото, които са отстанали потресени от гледката, след като решили да се разходят до реката. Поне от две седмици се сече. Повалят се здрави дървета, коментираха те.
На мястото на бившата гора до Тунджа сега съществува апокалиптична гледка
IMGP9560
По-лошото е, че жителите на селото, въобще не знаят каква е причината и кой извършва сечта. Ако става дума за санитарна сеч или каквото и да било друго е, най-малкото, редно да бъде известено за причината за сечта. В района има повалени и болни дървета, но прави изключително впечатление, че тъкмо болните и паднали дървета въобще не са докоснати от секачитеIMGP9566

IMGP9565
Отсечени са здрави дървета. Ако е извършвана сечта с „Някаква“ идея да бъде разчистен района, защо той, в крайна сметка не е разчистен. Виждат се 50 годишни дънери, шума и нападали дървета. Гледката в този романтичен за жителите на региона район е повече от ужасна. Още повече, че никой не е уведомил за причините за тъй грубата сеч.

IMGP9562

IMGP9563

IMGP9567

Поречието на Тунджа край Овощник е едно от най-романтичните и предпочитани за разходки места в региона. По настоящем гледката е апокалиптична и никой не е обяснил причината, а се дават крила на какви ли не слухове за сечта на дърветата. Нито е ясно дали районът ще бъде изчистен или засадени нови дръвчета.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram