В памет на един от най-обичаните казанлъшки футболисти – Емил Рачев

Приятели и съотборници на футболиста на „Розова долина“ Емил Рачев, който ни напусна преди година, започнаха подписка за поставянето на почетна плоча с неговия лик на стадион „Севтополис“. Над 300 казанлъчани вече са подкрепили намеренията на инициаторите да бъде удостоен с признание един от най-обичаните казанлъшки футболисти, който си отиде от живота само на 28 години.

Емо грабна сърцата на феновете на „Розова долина“ с отличната си игра, многократно бе определян за най-резултатен играч на казанлъшкия тим, печелил е гласовете на феновете за футболист на годината. Заради голямото си, чисто сърце, намери и куп приятели на зеления терен, които днес отвръщат на добрините му с малък жест на признателност.

Емил Рачев е роден на 9 април 1990 година в Казанлък. Състезател бе на „Розова долина“, „Берое“ „Нафтекс“, ФК „Верея“, „Черноморец“ Поморие, ПФК „Бургас“, „Académica do Lobito“ Ангола, „Нефтохимик“ Бургас и завърши своя земен, и професионален път, на стадион „Севтополис“, където ще бъде поставена паметната плоча в негова чест. Преди това обаче, Общинският съвет на Казанлък трябва да се произнесе утвърдително за нейното полагане.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram