Иво Иванов премина в „Спартак“ Варна и вече тренира с отбора

Казанлъчанинът смени „Верея“ със „Спартак“ Варна и ще дебютира за отбора си тази събота срещу „Хебър“ Пазарджик в Балчик. Пред „Петел“ опитният 34-годишен защитник разкри как се е озовал във варненския клуб, какви са първите му впечатления и целите, които си поставя.

„Дойдох в Спартак, защото е голям отбор за България, с традиции, име и успешна история. Неговото място не е във Втора лига, а в елита.

Обади ми се Диян Божилов, който ми е бил треньор в „Берое“. След като разбрах, че има нужда от мен за едно по-добро бъдеще на „Спартак“, не се колебах изобщо и приех поканата.

Макар че съм провел само една тренировка, първите ми впечатления от тима са прекрасни. Има много добри млади играчи и опитни такива. Колективът е сплотен. Не мога да повярвам, че отборът е загубил толкова тежко първия мач в „Созопол“.

Мисля, че още в събота ще се реваншираме и ще спечелим точки срещу Хебър с колективна игра и отборен дух. Ако треньорът прецени, съм готов да играя, въпреки че още не съм на 100 %.

В момента обновеният състав на „Спартак“ още се гради, но с една правилна работа ще вървим нагоре и ще играем по-добре от мач на мач, нещо, което съм убеден, че ще се случи.

Имам бегъл поглед върху другите отбори във втория ешелон, но предвид потенциала на „Спартак“, който виждам, и начина, по който се работи, не е трудно да прогнозирам, че този сезон ще се утвърдим в групата, а през другия ще щурмуваме елита.

Зная, че „Спартак“ тръгва по нов път, след като през последните години са опитали да го затрият. Затова моите цели тук са две – да съм полезен на отбора и да му помогна да се завърне колкото се може по-скоро при майсторите.

Източник: kotasport.com

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram