Кой убива дървета и фиданки в „Източното“ на Казанлък?

Половината от новите фиданки са мъртви една година след реализирането на проекта по обновяването на кв. „Изток“ в Казанлък. През 2018г. бяха вкоренени 90 дръвчета, според справка в сайта на общината. След наша проверка в „Източното“, се установи, че повече от 40 фиданки са погинали.

Преди стартирането на проекта „Обновяване на градската среда в Казанлък“, общински служители безцеремонно извършиха сеч в квартала. Десетки многогодишни дървета бяха повалени, а гражданите бяха информирани за това чрез бележка залепена на същите дървета, на които предстоеше да бъдат опоскани.

Живеещи в района многократно сигнализираха за необяснимата и до ден днешен варварщина. Еколози от местната администрация обясняваха във Фейсбук, че сечта е законна и че дървесните видове се премахват, защото пречат на строителните работи по проекта.



След тяхното унищожаване бяха засадени фиданки, купени с европейско финансиране и по проекта за „Обновяване на градската среда в Казанлък“, но тяхната съдба също беше гибелна.

Липсата на грижа, поддръжка или незнание умъртви прясно засадените фиданки, чудят се от известно време казанлъчани.



Изникват и въпросите, защото младите дръвчета са оставени без надзор и грижа, при положение, че озеленителите в града на розите получиха увеличение на бюджета си именно по тази причина.

Много казанлъчани си задават въпроса така ли изглежда „обновяването на градската среда в Казанлък“?

https://www.youtube.com/watch?v=UkFp1fxzwsU

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram