Полицейският бюлетин от почивните дни

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани три бързи полицейски производства, разкрити са три и са регистрирани четири престъпления.

 

Бързи полицейски производства

На 18 април в РУ-Чирпан е започнато бързо полицейско производство срещу неправоспособния водач П.П. на 21 години от с.Братя Даскалови, затова че на същата дата, около 01,00ч., по бул.”Георги Димитров” в гр.Чирпан управлява мотоциклет „ЧЗ-350” след употреба на алкохол – 1,22 промила.

На 17 април в 23,50ч. на АМ „Тракия”, км.220-221, полицейски екип на сектор „Пътна полиция”-Стара Загора са извършили проверка на 26-годишния М.И. и 22-годишния Д.К., и двамата от гр.Раднево. В хода на същата в джоба на М.И. е открита полиетиленова торбичка, съдържаща около 1 гр. канабис. Лицата са задържани за срок до 24 часа в РУ-Раднево, а по случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 април в 21,50 ч. в Първо РУ-Стара Загора е получено съобщение от 39-годишен старозагорец, че е видял две лица да режат двете леви гуми на л.а.”Хонда Акорд”, паркиран на ул.”Българско опълчение”. Пристигналият на място полицейски екип установява и задържа Х.В. на 24 години и Т.Т. на 23 години, и двамата от гр.Стара Загора. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

Разкрити престъпления

Във връзка с извършени множество взломни кражби в малките населени места, на 17 април е проведена специализирана полицейска операция на територията, обслужвана от Второ РУ-Стара Загора. Около 02,20ч. в с.Ракитница, общ.Стара Загора, е спрян за проверка л.а.”Форд Ескорт”, управляван от 54-годишния И.И. от гр.Стара Загора и пътници В.В. на 30 години от гр.Стара Загора и К.Г. на 38 години от с.Боздуганово, общ.Раднево. При извършени процесуално-следствени действия (претърсване и изземване), в лекия автомобил са открити медна пръскачка, моторен трион, кран-батерии, около 10кг. медни проводници и др. вещи, предмет на престъпление от с.Винарово, общ.Чирпан. При последващи ПСД в жилища и гаражи, стопанисвани от лицата, са намерени и иззети множество вещи и предмети, обект на престъпления от частни домове на територията на Първо и Второ РУ – Стара Загора, РУ-Раднево и РУ-Чирпан. Лицата са задържани за срок от 24 часа във Второ РУ-Стара Загора, а с постановление на Районна прокуратура-Стара Загора им е взета МН „Задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по документиране и доказване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

На 05 април в Първо РУ-Стара Загора е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършена кражба от къща в с. Братя Кунчеви, общ.Стара Загора. От проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 30-годишния Г.М. от същото село.

На 17 април от служители на Първо РУ-Стара Загора е извършена проверка в частен дом (незаконна постройка), намираща се на ул.”Минзухар” в с.Хан Аспарухово, обитавана от 36-годишния К.С. В хода на същата са установени 110 кутии цигари без акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство.

 

По-характерни престъпления

На 17 април в РУ-Раднево е получено съобщение от 61-годишен мъж от гр.Раднево за извършена кражба от мазе на ул.”Рашо Костов” в същия град. Пристигналият на място полицейски екип установил, че неизвестен извършител, след като е взломил врата, проникнал в мазе и извършил кражба две гуми с джанти, 10 м. оградна мрежа и др. вещи. Взломени са вратите на още три мазета на същия адрес, но липси не са установени. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 април в РУ-Чирпан е получено съобщение от 65-годишен старозагорец, който заявил, че за времето от 17,00 ч. на 13 април до 10,30 ч. на 17 април неизвестен извършител, след като е взломил метална входна врата, проникнал в имот в с. Винарово, общ.Чирпан, и извършил кражба на пистолет за топъл въздух, моторен трион, 80м. ел.кабел и др. вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 април в РУ-Казанлък е получено съобщение от 69-годишен мъж от с.Енина за извършена кражба от автосервиз в същото село. Пристигналият на място полицейски екип е установил, че за времето от 15,00 ч. до 16,20 ч. на същата дата неустановено лице е извършило кражба на професионални звездогаечни ключове, отвертки, количка за инструменти и ключове за касата и входната врата на сервиза. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пътно-транспортно произшествие

На 17 април в 17,30ч. по ПП І-5, км.203, на разклона за гр.Мъглиж, в посока запад се е движел т.а.”Рено” с прикачено ремарке, управляван от 47-годишен турски гражданин. Водачът предприема маневра „завой на ляво” без да се убеди, че не го изпреварва друго МПС, при което в него се удря л.а.”Фолксваген Поло”, управляван от 39-годишна жена от гр.Казанлък. В резултат на настъпилото ПТП са нанесени материални щети по автомобилите, а водачът на лекия автомобил е откарана във ФСМП-Казанлък, където е обслужена амбулаторно и освободена, без опасност за живота. Водачите са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, който е отчел 0,00 промила и за двамата.

 

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани две бързи и едно незабавно полицейски производства и са регистрирани пет престъпления.

 

Бързи полицейски производства

На 18 април в РУ-Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 29-годишния М.С. от гр.Казанлък, затова че на същата дата, около 03,35 ч., по ул.”Олимпиада” в гр.Казанлък управлява л.а.„Форд Ескорт” след употреба на алкохол – 1,36 промила.

На 18 април в 14,55ч. в РУ-Казанлък е получено съобщение, че неустановено лице заплашва с нож преминаващите пешеходци по ул.”Гео Милев” в гр.Гурково. Пристигналият на място полицейски екип установява и задържа Д.Д. на 52 години от гр.Гурково, който бил в неадекватно състояние. При извършен личен обиск в него е открит кухненски нож. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 април в РУ-Казанлък е започнато незабавно полицейско производство срещу 46-годишния Т.М. от с.Овощник, общ.Казанлък, затова че на същата дата около 19,00 ч. управлява л.а.”Опел Астра” след употреба на алкохол – 2,50 промила. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Същият е задържан за срок до 24 часа в РУ-Казанлък.

 

По-характерни престъпления

На 18 април в РУ-Гълъбово е получено съобщение от кмета на с.Обручище, общ.Гълъбово, за кражба от трафопост, собственост на „ЕВН-България”ЕАД, намиращ се в източната част на селото. Пристигналият на място полицейски екип е установил, че неизвестен извършител, след като взломил входната врата на трафопоста, проникнал в него и извършил кражба на неустановено количество трансформаторно масло. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 април около 08,30ч. в Първо РУ-Стара Загора е получен сигнал за извършена кражба на съобщителен кабел от гориста местност в землището на с. Люляк, общ.Стара Загора. Пристигналият на място полицейски екип е установил, че неизвестен извършител, след като изкопал дупки, срязал и извършил кражба на 70 м. съобщителен меден кабел. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 април в РУ-Чирпан е получено съобщение от 30-годишен мъж от гр.Благоевград за извършена кражба от фотоволтаична станция, намираща се в землището на с. Зетьово, общ. Чирпан. Пристигналият на място полицейски екип е установил, че за времето от 17 до 18 април неизвестен извършител, чрез демонтаж, е извършил кражба на 27 броя фотоволтаични панела. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 април в 14,00ч. в РУ-Казанлък се е явил 60-годишен мъж от гр.Димитровград, който заявил, че за времето от 11 до 18 април неизвестен извършител, след като взломил входна врата, проникнал в къща в с.Дъбово, общ.Мъглиж, и извършил кражба на около ¼ куб.м. дъбов дървен материал, две дървени врати, четири стола, килим и др.покъщнина. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пътно-транспортно произшествие

На 18 април около 17,45ч. по ул.”Генерал Столетов” в гр.Стара Загора се е движел л.а.”Сеат Толедо”, управляван от 41-годишния И.И. от гр. Стара Загора. На кръстовището с бул.”Св.Патриарх Евтимий” преминава на червен сигнал на светофарната уредба и е блъснат в дясната странична част от л.а.”Дачия Логан”, управляван от 64-годишен мъж от гр.Казанлък. В резултат на удара са пострадали водещите се в л.а.”Сеат Толедо” 37-годишна старозагорка и 12-годишно момиче. Двете са обслужени амбулаторно в ЦСМП-Стара Загора и освободени, без опасност за живота. Водачите са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила и за двамата.

 

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е образувано едно бързо полицейско производство и са регистрирани пет престъпления.

 

Бързи полицейски производства

На 19 април в РУ-Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 28-годишния Й.А., затова че към обитавано от него жилище в ж.к.”Изток” в гр.Казанлък е осъществил неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа.

 

По-характерни престъпления

На 19 април в РУ-Казанлък е получен сигнал от 50-годишен мъж от гр.София, който заявил, че за времето от 18 до 19 април неизвестен извършител, след като разбил стъкло на алуминиев прозорец, проникнал в къща в с.Дъбово, общ.Мъглиж, извършил кражба на 4000 лв., 500 евро около 30 гр. златни накити. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 април в Първо РУ-Стара Загора е постъпил сигнал от 60-годишен старозагорец, който заявил, че за времето от 13 до 19 април неизвестен извършител, след като разбил входна врата, проникнал в къща, намираща се в с.Бъдеще, общ.Стара Загора и извършил кражба на водна помпа, ъглошлайф, електрожени и др. вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 април, в 09,20 ч., във Второ РУ-Стара Загора, е получен сигнал за извършена кражба на съобщителен кабел от Военно формирование 26940 – с. Змейово. Пристигналият на място полицейски екип е установил, че за времето от 11,00ч. до 18,00ч. на 18 април неизвестен извършител, след като е изкопал 19 дупки в земята, извършил кражба на 170 м. съобщителен кабел. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пътно-транспортно произшествие

На 19 април около 06,50ч. по АМ „Тракия”, от гр.Чирпан за гр.София, се е движел т.а.”Форд” с хасковска регистрация, управляван от неустановен към момента водач. На км.167+500, при движение с несъобразена скорост, водачът спукал гума и загубил контрол над автомобила, който се ударил странично вляво в разделителна мантинела. В резултат на удара са пострадали 3 лица с неустановено гражданство. Същите са откарани и настанени за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Водачът на МПС е напуснал местопроизшествието, а останалите пътници се укрили. От проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ-Чирпан са установени и задържани 9 афганистански, 3 сирийски и 2 иракски гражданина. Същите са задържани за срок до 24 часа. Работата по установяване и задържане водача на автомобила продължава. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 април, около 05,00 ч., по път ІІІ-503 в с.Опан, се е движел л.а.”Фолксваген Транспортер”, управляван от неустановен към момента водач. На Y-образно кръстовище с път, водещ към центъра на селото, водачът загубил контрол над автомобила и се блъснал в електрически стълб. След настъпилото ПТП, автомобилът продължил движението си в посока юг и след около 400 м. спрял на отбивка. Водачът е напуснал местопроизшествието. Причинени са имуществени вреди на лекия автомобил, на електрическия стълб и на електропреносната мрежа. Работата по установяване водача на автомобила продължава. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram