Разпределиха местата в СИК

На 14 април в късния следобед кметът на община Казанлък Галина Стоянова проведе първите консултации с парламентарно представените партии и коалиции, както и с партиите, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени, по повод предстоящите на 25 май избори за Европейски парламент.
Проведените консултации за определяне съставите на СИК преминаха в дух на добронамереност и разбирателство. Представителите на парламентарно представените партии и коалиции и тези, които имат представители в Европейския парламент, постигнаха споразумение при разпределянето на 771 членове в 87-те секционни комисии на територията на община Казанлък.
Според методиката, приета с решение на ЦИК, местата по партии се разпределят както следва: 295 за ГЕРБ, 261 за Коалиция за България, 113 за ДПС, 72 за Атака и по 15 члена за НДСВ и Синята коалиция.
При проведените консултации представителите на местните политически партии единодушно се обединиха около предложението да се намери законово решение за организиране на изнесен пункт на Районната избирателна комисия – Стара Загора (РИК) в Казанлък, в който да се приемат протоколите и останалите изборни книжа. По този начин ще се избегне неудобството при транспортирането и дългото чакане на членовете на СИК в Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram