Наши катерачи щурмуваха Букурещ

Състезатели по спортно катерене от Казанлък направиха първото си участие в международно състезание извън родината. В румънската столицата Букурещ се се проведе Балканска купа, „Вертикал спирит Трофи“, с участието и на български отбори. Надпреварата бе за деца и юноши, като и двата казанлъшки клуба“Селт“ и АТК „Казанлък“ имат своите медалисти. С второ и и трето място при момичета до 11-годишни в дисциплините „трудност“ и „скорост“ е  Йоанна Недялкова от клуб „Селт“. При момчетата в същата възрастова група Иван Бонев е четвърти и пети. С два медала от Букурещ при до 17- годишните е Стоян Петров, който повтаря класирането на Йоанна Недялкова.

В групата на по-малките, до 9 годишни, АТК „Казанлък“ единствените медали- два сребърни, завоюва Радина Димитрова. С по две четвърти места е Деляна Славова. При 13-годишните Десислава Димова също се класира четвърта в двете дициплини на спортното катерене.

Около 60 състезатели премериха сили в националната надпревара за румънците. Участието ни в нея бе подготовка за започващите още от тази седмица български състезания. През почивните дни в София ще се проведе Купа България, спортно катерене – трудност и скорост за подрастващи. В началото на април Букурущ отново ще събере състезатели от Балканите.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram