Старейшини от Павел баня получават заплати без да ходят на сесиите на местния парламент

/КРОСС/ Действащата наредба за работа на общинския съвет в Павел баня позволява на 16-те общински съветници да получават месечните си възнаграждения и без да участват в работата на комисиите и в сесиите на местния парламент. Това съобщи за BNR кметът на общината Станимир Радевски, скандалният факт потвърди пред БНР и Христина Петрова – председател на общинския съвет от ДПС.
Месечната заплата на един общински съветник е 434 лева. Петрова заяви, че има няколко души от местния парламент, които идвали само, за да подпишат протоколите от заседанията или присъствали формално в началото на сесиите. Председателката твърди, че за всяко отсъствие тя била лично информирана, както и за причините, които, оказа се, са винаги уважителни. На въпроса има ли документи, които потвърждават това, Петрова отговори отрицателно.
Според кмета Радевски преценката правела лично Петрова без никаква документация. Кметът бе разпитан днес в икономическа полиция за сключения договор по спешност за автобусния превоз в общината. Той е категоричен, че договорът е напълно законосъобразен, а жалбата срещу него е от фирма със засегнати интереси. Радевски недоумява и защо Общинският съвет е намалил средствата за еднократни помощи на нуждаещи се и болни. Петрова контрира, че въпреки намалените средства, Общинският съвет не е отказал да подпомогне никой, който има нужда.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram