Решават за националния селекционер на мъжете до януари, вероятно ще е чужденец

Общо събрание на Българската федерация по волейбол (БФВ) се провежда в Казанлък. Първата точка в дневния ред е свързана с отчетния доклад на Управителния съвет за световните първенства за жени и мъже, които се проведоха тази есен. Шефът на централата Данчо Лазаров изтъкна позитивните страни за нашите национални селекции и посочи, че Федерацията най-вероятно ще продължи договора с националния селекционер на женския ни отбор Иван Петков, а до януари 2019 година ще стане ясен и изборът на наставник на мъжкия тим. По-вероятно е той да бъде чужденец, тъй като при българските треньори резултатите са се влошили.

Голямата битка в момента е да накараме младото поколение да се занимава с повече спорт, а държавата да подпомага по-добре финансово Федерацията. Срещу 2 млн. и 400 хил. бюджет за БФВ, Унгарската разполага с ресурс от 20 млн. евро и резултатът от вложените средства ще се усетят скоро, посочи Лазаров.

Утвърждаване мандата на Управителният съвет на Федерацията до 5 април 2021 г. също бе част от обсъжданията. Дългогодишният председател Данчо Лазаров получи подкрепа в мандата си и от Александър Боричич и Ренато Арета – президент и вицепрезидент на CEV Eвропейската конфедерация по волейбол, които бяха гости на Общото събрание на БФВ.

А ето и как Данчо Лазаров коментира пред националните и регионалните медии оставането си на поста.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram