Ради Милев ще покорява и Ню Йорк догодина

Рекорд до рекорд се кани да поставя през новата 2017 година ултрамаратонецът на Казанлък Ради Милев, който преди дни се завърна от поредното си участие зад граница- 48-часово бягане в Осло, където постави нови два световни рекорда.

От 18 до 20 ноември в столицата на Норвегия се проведе най-дългото и единствено 48-часово бягане на закрито за годината, сертифицирано от Международната асоциация по ултрамаратон с бронзов етикет.
Ради бе единственият участник от България и първият българин, записал името си в историята на състезанието. Ради Милев, който въпреки своите 68 години е в перфектна спортна форма, още повече че от скоро работи сериозно над себе си във фитнеса, стана 4-ти в общото класиране. Във възрастовата си група Ради постави два световни рекорда на закрито (на 24 часа и на 48 часа) и се класира първи без конкуренция.
За 48 часа Милев измина 300,748 км. На 12-я час бе пробягал 101 км., а на 24-я – 181 км. С тези постижения нашият представител покри и две от изискванията за допускане в най-реномирания ултра маратон в света – Спартатлон (246 км. бягане нон стоп от Атина до Спарта).

След завръщането си в Града на розите ултрамаратонеца сподели, че ще продължи с рекордите и през 2017 година, като намеренията му догодина са да участва в маратона в Ню Йорк и в бягането край ез. „Балатон“ в Унгария.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram