Бихме „Левски“ с класика в резултата

С пълно превъзходство над младия тим на „Левски“ София и класически резултат 3:0 гейма отборът на Казанлък успя да спечели втора победа за сезона в женското волейболно първенство. Двубоят започна с минута мълчание в памет на волейболната легенда Брунко Илиев. Още в началото на срещата момичетата на Страхил Балов наложиха темпото в играта и само за петнайсетина минути успяха да затворят гейма при 25:14, аплодирани от верните местни почитатели на волейбола в пълната зала „Багира“.
Казанлъчанки продължиха да мачкат съперничките си и във втората част, която спечелиха с 25:16. След час игра домакините завършиха победоносно, вземайки и третия гейм с 25:14.
С този успех тимът на „Казанлък“ се изкачи на второ място във временното класиране след изненадата в тазгодишната НВЛ за жени – „Раковски“. Тимът от Димитровград е първи с преднина само от точка пред казанлъчанки, които имат общо 7 точки от изиграните три срещи на първенството.
За успеха срещу „Левски“ „Казанлък“ игра в състав: Василена Папанова, Елица Баракова, Йоана Николова, Диана Казакова, Виолина Николова – капитан, Радостина Маринова и либерото Златена Салабашева. Старши треньорът Страхил Балов даде шанс и на по-младите състезателки в отбора – либерото Елизабет Георгиева и диагонала Янита Борисова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram