Сдружение „Детски спорт“ разширява дейността си в Община Казанлък

И през новата учебна година Сдружение „Детски спорт“ ще развива дейност на територията на Община Казанлък. Година по-рано стартира обучение в шест от детските заведения в града на розите. От тази година към проекта се очаква да се присъединят още три, макар заниманията да стартират на по-късен етап. Това са фирмената детска градина в завод „Арсенал“ в Казанлък, ЦДГ „Здравец“ в квартал „Изток“, в която в момента текат ремонти, и ЦДГ „Мечо Пух“.

За футболиста и треньор Григор Георгиев работата с децата е истинско удоволствие.  Само в ДДГ „Детелина“ той се занимава с обучението на 72 деца от три до седем годишна възраст. Води заниманията в 10 вида спорт и в останалите детски заведения в града.

От 2013-та година неправителствената организация “ Детски спорт“ си партнира с десетки образователни институции в София, Пловдив, Бургас и Благоевград, а в последната година успя да спечели приятели и последователи в Стара Загора и Казанлък. Млади и подготвени специалисти работят с децата на възраст от 3 до 11 години, като треньори и обучители, а спортно-подготвителни игри и упражнения стимулират физическото и двигателно развитие на малчуганите. Цели пред Сдружението са повишаване на общата физическа дееспособност при децата в детските градини чрез прилагане на съвременни педагогически практики, предвидени в държавните образователни изисквания и допълнени с методи и похвати, даващи начална компетенция за над десет вида спорт.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram