Казанлъшки катерачи се завърнаха с купи от Италия

Нашите млади надежди в катеренето, представители на казанлъшкия клуб за екстремни спортове „Селт“, се завърнаха след отличното си представяне в ежегодните състезания от края на лятото, организирани в Арко, Италия.

От 2-ри до 4-ти септември тук се проведе едно от най-популярните състезания по катерене за деца под 14 г. – Rock Junior, част от големия Rock Master Festival. Тази година той се състоя за 30-ти път, а в него по традиция участват най-добрите катерачи в света.

В състезанието за децата до 14 г. се включиха над 200 деца от 22 страни в трите дисциплини на катеренето – „трудност“, „боулдър“ и „скорост“.

С първо място в дисциплината „скорост“ и четвърта в комплексното класиране при 8-9-годишните деца е Радина Димитрова. В ТОП 10 на състезанието попада и още една казанлъчанка – Йоанна Недялкова, която трябваше да пребори конкуренция от над 40 участнички, за да завърши девета в крайното подреждане. С 42-ма съперници се състезава Иван Бонев, също в групата на 12-годишните, като приключи с 23-то място.

Отлично се представиха и най-малките състезателки в отбора на „Селт“ в Кids Rock. Втори места завоюваха Галина Ботева и Полина Димитрова, а Анна-Мария Бонева е трета.

За първи път катерачите ни пробваха съвместно участие във Family Rock, като Йоанна Недялкова и Катя Грозева завършиха 8-ми от 14 участнички.

Следващият международен старт за представителите на клуб „Селт“ с треньор Никола Недялков е в октомври – „Белград Трофи“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram