Финал на сезона и за „Берое“, казанлъчанка с повече точки и от „маричанки“

Старозагорският „Берое“, който бе създаден с ядро от състезателки на казанлъшкия волейболен клуб, не успя да стигне до финала на първенството на женската волейболна лига, сред загубите в двубоите от „Марица“. „Берое“ завършва сезона с четвърто място, но не без чувство на гордост, тъй като отборът на старозагорци, в който играят състезателки на Казанлък, направиха надпреварата в женския шампионат доста оспорвана през този сезон. Капитанката на „Берое“, казанлъчанката Веселина Григорова, стана най-резултатният играч във втория полуфинал срещу „Марица“ с 16 точки, които отбеляза по време на срещата, играна пред старозагорска публика.

„Мачовете на Марица в Европа им дават много, този отбор ни превъзхождаше. В последните, трудни ситуации, именно опитът, който имат, им донесе успеха, както и фактът, че са по-дълго сформирани от нас, коментира съперника си на полуфиналите Веселина Григорова.

„Чаках отдавна да демонстрираме това ниво. Цяла година работим, накрая наистина се очакваше да се получи тази сработка и тази мобилизация и мотивация, че „Марица“ не е толкова сериозен противник, колкото изглеждаше отначало, сподели наставникът на старозагорки Страхил Балов.

Новият шампион на България в женския волейбол ще стане ясен на 25 март или най-късно на 28 март. До финала достигнаха съставите на „Марица“ и „Левски“ София.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram