Националният девически отбор по волейбол пристига на подготовка в Казанлък, играе контроли срещу Гърция

В Казанлък ще премине подготовката на националния отбор за девойки младша възраст преди старта на Европейското първенство по волейбол, което ще се проведе в Арнхем, Холандия от 1 до 9 април. Отборът се събира днес в Казанлък, като старши треньорът на тима Страхил Балов залага на четири от възпитаничките на „Казанлък Волей“ в разширения състав – Мария Кривошийска, Дариа Георгиева, либерото Елизабет Георгиева и разпределителката Пламена Кораменова.

В края на март съставът ще отпътува директно за Холандия, а преди това ще изиграе няколко контролни срещи от 26 до 28 март срещу девическия национален тим на Гърция. Двубоите ще се състоят в Казанлък.

Националният отбор на България по волейбол за девойки младша възраст (U18) попадна в тежка група за Европейското първенство. Младите волейболистки, водени от Страхил Балов, са в групата на домакина Холандия, Турция, Русия, Германия и Италия. На Евроволей 2017 ще участват 12 отбора, които ще бъдат разделени в две групи. Освен младите „лъвици“ и домакина Холандия, място в надпреварата си осигуриха още Русия, Италия, Сърбия, Беларус, Турция, Полша, Германия, Гърция, Румъния и Словения. За 1/2-финалите ще се класират първите два тима от двете групи. Завършилите на 3-о и 4-о място ще спорят за позициите от 5-а до 8-а в генералното класиране.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram