„Казанлък“ и „Берое“ с отлично начало на пролетния полусезон

Младият волейболен тим на „Казанлък“ взе точка и близо два часа бе равностоен на далеч по-опитния състав от зала „Младост“ ВК „Раковски“ при гостуването си в Димитровград вчера. След (25:11, 28:26, 25:27, 22:25, 15:9) и 3:2 за домакините, близо 200 зрители видяха наистина дерби в 11-и кръг в женския „елит“. Казанлъчанки продължават да бележат израстване, а мачовете в женския шампионат „изправят на нокти“ по-опитните им съперници.

„Доволни сме, нужно ни е повече самочувствие, опит и силна психика. Явно в тайбрека се „пречупваме“, а ако втората част бе завършила с победа, щеше да е друго. Върнахме се в двубоя, точката си е точка. Вървим напред, играем добре, домакините са окомплектован тим с по-голям опит и самочувствие“, допълниха от щаба ни.

„Казанлък Волей“ остава седми с 8 точки (2 успеха, 9 поражения). “ Берое“ пък записа осмата си победа в сезона, побеждавайки и „Славия“ с 3:0.

Президентът на клубовете Васил Аргиров похвали тима на Казанлък. Отборът е съвсем различен тази година. Независимо, че отново играем с малки момичета в женско първенство, израстването е забележимо, посочва Аргиров. Собственикът на клубовете изтъкна и добрата работа в „Берое“, който през този сезон се очерта като един от лидерите в дамския шампионат.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram