Казанлъчанин сред създателите на филма XI а

georgi kostovГеорги Костов който е завършил казанлъшкият механотехникум, а след това в НАТФИЗ – „Филмов монтаж” и „Филмова режисура” е художествен ръководител на премиерния филм XI а. Сценарист на филма е друг приятел на Казанлък Николай Колев.

Филмът е изключително свежо попадение сред родните филмови ленти, като съчетава музика, танци, актуална тематика и диалози, млади и обичани български актьори.

В главните роли са Ники Сотиров, Яна Маринова, Ралица Паскалева, Башар Рахал, Бойка Велкова. Режисьор е Михаела Комитова.

„Филм, чиито фокус е върху ежедневните малки геройства на обикновения човек – учител, родител или ученик, за моментите, когато решаваш да постъпиш правилно, а не лесно. Защото да правиш добро изисква усилия и струва скъпо. Красивата каскадьорка споделя личната си вяра в едно от посланията на лентата – че когато решиш да защитиш някого, трябва да си готов да платиш и неговата цена, да се ангажираш с неговите проблеми, да си наясно, че има голяма вероятност да пострадаш и ти.“12a plakat

Сценарият на филма се гради от личните впечатления като учител на един от изключително перспективните режисьори и сценаристи Николай Колев.

Казанлъчанинът Георги Костов, припомняме ви, бе продуцент, сценарист и режисьор на първата българска гангстерска комедия „Пистолет, куфар и три смърдящи варела”, която спечели награда на фестивала „Златната роза 2012”. Занимава се и с документално кино. Има в биографията си и близо 10 късометражни ленти. 

https://www.youtube.com/watch?v=BEwGejMMjgI

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram