„Волеро“ натръгна с победа в осминафиналите над „Берое“

Старозагорки изиграха първия си осминафинален мач срещу френския „Волеро“ Льо Кане в силния евротурнир „Купа на претендентите“, записвайки загуба с 0:3 като домакини. Възпитаничките на Петьо Дочев, с успешен дебют срещу гръцкия „Арис“, който бе равностоен съперник, този път се изправиха срещу доста корав конкурент за място към четвъртфиналите. „Волеро“ има достатъчно опит в европейските турнири, разполага с опитни, класни състезателки, част от националните отбори на своите страни.

Гостенките успяха да напреднат оставиха „Берое“на десет точки още в първата част. Опита на състезателките на „Волеро“ си пролича и във втория гейм, въпреки смените, които спортно-техническия щаб предприе. Французойките успяха да го приключат за 15 минути при 11:25, и продължиха да доминират и в третата част, която завърши с 16:25 за крайното 0:3.

„Очаквах подобно развитие, все пак имахме възможността да играем срещу един от най-добрите отбори на клубно ниво. За нас е голяма чест във втората година от проекта „Берое“ да имаме възможност да играем в европейски турнири. Да, разликата в класите е очевидна, но срещу такъв отбор, от толкова висок ранг винаги може да се трупат единствено позитиви“, заключи наставникът на „Зелено-белите“.

„Определено е ценен опит да играеш срещу тези състезателки. В състава си „Волеро“ имат световна шампионка, световна вицешампионка. С притеснение се играе срещу един такъв отбор. Но това е само първия ни мач, сигурна съм че във втория ще бъде по-различно.“, коментира капитанката на „Берое“ Веселина Григорова.

Най-резултатна за „Берое“ бе Хелена Перич с 8 точки, 6 добави Виолина Николова (1 блокада). За Волеро Мира Тодорова се разписа с 9 точки (2 аса, 2 блокади), Гергана Димитрова приключи с 6 точки (1 блокада). Топреализатор бе Ана Бйелица с 15 точки (1 ас, 6 блокади).

Реваншът е на 22 януари (вторник) от 21:00 ч. б.в.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram