Нашите момичета с първи успехи в Скаут лигата

С три победи, две загуби и трето място приключи участието за състезателките на регион „Странджа“, водени от треньорката на ВК „Казанлък“ Миглена Стрезова, в първия от турнирите на Скаут лига за момичета, родени 2004-2005 г.

Оспорвани битки и равностойност белязаха турнира на надеждите от 15 до 17 декември в столичната зала „Христо Ботев“. В надпреварата участваха шест отбора от волейболните региони „Витоша“ (клубовете от София), „Тракия“ (Южна България), „Странджа“ (Югоизточна България), „Струма“ (Югозападна България), „Хемус“ (Северозападна България) и „Добруджа“ (Североизточна България).

Представителките на региона, част от който бяха и пет от възпитаничките на ДЮШ на „Казанлък“, започнаха с успех участието си в турнира, побеждавайки на старта състезателките на регион „Добруджа“ с 2:0. Вторият си двубой момичетата загубиха с 2:0 от регион „Хемус“. Загуба от „Струма“ с 2:0 и успешен двубой – победа с 2:1 над съперничките си от регион „Витоша“ записаха в неделния ден възпитаничките на Стрезова.

Днес съставът ни би категорично с 2:0 и момичетата на регион „Тракия“ и приключи по най-добрия начин участието си в първия „Турнир на надеждите“. „Беше труден турнир, в който играхме на приливи и отливи. Много съм доволна от начина, по който започнахме и завършихме състезанието. Тези мачове бяха най-силното ни представяне на този етап. Успях да пусна всички състезателки, всяка да покаже на какво е способна и определено съм доволна от всички. Ще тренираме на клубно ниво до следващия лагер, вероятно преди втория турнир, който ще бъде през януари“, коментира Миглена Стрезова.

В сборния отбор на регион „Странджа“ играят пет състезателки от състава на „Казанлък“ -младите ни надежди Симона Анастасова, Ивайла Чавдарова, Виолета Бъчварова, Виктория Василева и Виктория Иванова, част от тима на прекадетките.

Крайно класиране:

 1.     Регион Струма (Югозападна България)

2.     Регион Хемус (Северозападна България)

3.     Регион Струма (Югоизточна България)

4.     Регион Тракия (Южна България)

5.     Регион Добруджа (Североизточна България)

6.     Регион Витоша (клубовете от София)

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram