Бъдещи надежди на волейбола тренират в Казанлък

13 млади състезателки от регионални клубове, сборен отбор на момичета 2004-2005 г., започнаха своя подготвителен лагер в Казанлък преди официалния първи турнир от веригата Скаут лига на 15 декември. СК „Багира“ бе предпочетен заради благоприятните условия за подготовка и отдих на състезателките.

Младите таланти на регион „Странджа“ ще водят през седмицата своята подготовка тук с наставничката в ДЮШ на ВК „Казанлък“ Миглена Стрезова. Клубът на Казанлък ще бъде представен от пет състезателки – младите надежди Симона Анастасова, Ивайла Чавдарова, Виолета Бъчварова, Виктория Василева и Виктория Иванова.

Турнирът в София, в който ще участват момичетата е от 15 до 17 декември. В него представителките от сборния състав на региона ще се изправят срещу отбори от другите региони.

Поредица от „Турнири на надеждите“ – Скаут лига, които са за момичета, родени 2004/2005/2006 година ще селектират млади таланти във волейбола у нас в девическото направление. Първото състезание от поредицата е в столичната зала „Христо Ботев“.
Турнирите са инициирани и организирани от БФВолейбол, като целта е след изиграните мачове да бъдат набелязани най-талантливите деца, които да бъдат повикани в разширения състав на националния отбор за тази възраст.
От 25 до 28 април за най-младите ни националки, водени от Теодора Бечева предстои участие в квалификация за европейското първенство 2019  и именно тази инициатива ще бъде основата за изграждането на представителния ни тим. Старши-треньорът Теодора Бечева ще наблюдава изявите на младите волейболистки на всички турнири за да добие по-ясна представа за разширения състав.
За разлика от предишни издания на Скаут лигата, сега в турнирите ще участват сборни отбори на шестте волейболни региони на България, съответно Витоша (клубовете от София), Струма (Югозападна България), Хемус (Северозападна България), Тракия (Южна България), Странджа (Югоизточна България) и Добруджа (Североизточна България).
Всеки регион ще участва със сборен състав, изграден с най-добрите състезателки от отделните клубове.
На снимката: прекадетките на ВК „Казанлък“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram