И отново победа за финал на полусезона

Женският волейболен тим на „Казанлък“ постигна пореден успех в първенството на елита, като успя да се наложи при гостуването си на столичния „Славия“ с 1:3 (25:21,20:25,19:25,21:25). В последния си мач преди празниците, финален за полусезона, отборът стигна до победата, въпреки че мачът започна с известно предимство за домакините от зала „Панайот Пондалов“.

„Играхме на приливи и отливи в началото на двубоя, но момичетата успяха доста бързо да се мобилизират, стегнахме редиците и успяхме да поведем в играта“, коментира представянето на своите възпитанички селекционерът на казанлъчанки Страхил Балов. „Изключително съм доволен от момичетата, които играха много добре, благодарен съм им за показаното дотук, за положените усилия и труд. Наистина отборът ни показа израстване в последните месеци и това се отрази на представянето на тима в първенството“, споделя Балов. Мога да отлича днес играта на Радостина Маринова, която записа 8 блокади в мача срещу „Славия“. Изпробвахме всички състезателки, единствено Василена Папанова не успя да почине в този мач  и остана на поста си до последно, заради болна резерва.

Шест от възпитаничките на Страхил Балов след седмица ще бъдат повикани в националните отбори при девойки старша възраст и кадетки, съобщават от ръководството на волейболния тим. Останалите момичета ще тренират до 20 декември, а след това ще преминат към индивидуални планове за подготовка. Отборът се събира отново след Нова година, тъй като официално пролетният полусезон ще стартира в края на януари.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram