Националка подписа с ВК „Берое“

Известната волейболна националка Цветелина Заркова подписа с отбора на Стара Загора „Берое“ за втория полусезон в женското първенство, научи presstv.bg. Тя ще заеме мястото на контузения диагонал Нора Богданова.

Цветелина официално е подписала с клуба и вече тренира с отбора на старозагорки в очакване на дебюта си с екипа на „Зелено-белите“, съобщиха от треньорския щаб.

Цветелина Заркова е бивша състезателка на софийските Академик, Левски и ЦСКА и на националния женски тим. След като напусна България, тя игра за отбори в Германия, Чехия, Румъния, Русия и Азербайджан.

Кариерата на високата 189 см. централна блокировачка Цветелина Заркова започва през 2002 г., когато дебютира в българското първенство с тима на „Академик“ София, а в следващия сезон става част от „Левски“ Сиконко, където остава до 2005 г. Още в 2004 г. е привлечена в националния отбор на жените, с който участва в европейското първенство година по-късно. От 2005 г. се състезава за Първа Бундеслигата с „Ротен Рабен“ Вилсбибург, където играе в продължение на четири сезона, спечелвайки Купата на Германия. С националния тим в 2009 г. стига до бронзовия медал в Европейската лига. 

От 2009 г. е в „Локомотив Баки Волейбол клуб“, в азиатския шампионат, а като част от отбора на България става носител на сребро от Европейската лига в 2010 г.

След сезон прекаран в Русия във ВК „Самородок“ , влиза за година в румънския CSV Tomis Costanz. С националния отбор на България печели сребърен медал на Европейската лига за 2012 г.

С чешкия „Простейов“ българката триумфира в шампионата и националната купа, а с отбора на България е бронзов медалист от Европейската лига 2013 г. 

Изявява се успешно с „Динамо“ Букурещ в румънската А1 Дивизия, а със ЦС „Волей Алба“ (Блаж) печели титлата в румънското първенство през 2015 г.

Играе в първенството на Русия преди да се посвети на майчинството.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram