Министър Кралев присъства на награждаването на 10-те най-добри военнослужещи спортисти за 2016 г.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на официалната церемония по награждаването на 10-те най-добри военнослужещи спортисти на Министерство на отбраната за 2016 г. Спортистите получиха своите плакети от зам.-министъра на отбраната Десислава Йосифова, в присъствието на висши военни. Старши лейтенант Десислава Русева е спортист № 1 на Националната военна спортна федерация за 2016 г. На церемонията бяха отличени и трите военни спортни клуба, класирали се на първите три места в комплексното класиране от проведените през 2016 г. държавни военни първенства – ВУСК Васил Левски, ВМСК Варна и ВСК Тракиец – Стара Загора. Купи получиха и военните формирования класирали се на първите три места в комплексното класиране от проведените през 2016 г. общоармейски шампионати – Военно формирование 2450 София, Национален военен университет „Васил Левски“ и Военно формирование 2280 София. Приветствие към наградените отправи и лекоатлетката Даниела Йорданова, която е един от елитните спортисти от Центъра за елитен спорт към МО.

„Благодаря на Министерство на отбраната и на Българската армия за това, че винаги са били много важен партньор на Министерство на младежта и спорта. Работим много добре с Центъра за елитен спорт към МО и Националната военна спортна федерация. Радвам се за постиженията на спортистите, защото спортът е неизменна част от подготовката на българските военнослужещи“, каза министър Кралев. Той благодари отново на Центъра за елитен спорт за подкрепата, която оказва на много български елитни спортисти. „Българската армия е приемала в своите редици най-добрите български спортисти. Тази традиция продължава и в момента и се надявам да продължи и за в бъдеще“, добави министърът. Той получи благодарности от името на Националната военна спортна федерация за подкрепата, която спортното министерство им оказва.

ММС  ежегодно подпомага финансово по „Програма за развитие на спорта за всички”  дейността на Национална военна спортна федерация. За 2016 г. на НВСФ министерството е предоставило средства в размер на 185 000 лева за спортни дейности, свързани с организиране, провеждане и участие в спортни състезания от Държавния и Международния спортен календар.

В състезанията и проявите организирани и проведени от Национална военна спортна федерация ежегодно участват  28 ВСК  и около 1500 участника.

В изпълнение на Международния спортен календар НВСФ  участва  в  СП и ЕП на Международния съвет за военен спорт (CISM).

1kba_32762kba_31284kba_32985kba_33036img_18117kba_3033

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram