Французойки гостуват в Стара Загора на „Берое“ за осминафиналите на Купата на претендентите

Женският волейтим на „Берое“, с казанлъшко присъствие в титулярния състав, се класира за следващия етап на турнира, след като преодоля на 1/16 финалите гръцкия „Арис“. След победа у дома с 3:0 и загуба вчера с 2:3 старозагорки успяха да преодолеят първия си съперник от третия по сила европейски турнир.

В късния мач на 4 декември, пред погледа на гръцката публика, около 150-200 души, на близо милионен Солун, „Зелено-белите“ заслужиха крайния успех след 107 минути игра, независимо от загубата с 3:2. “ Бяха ни нужни два гейма, които взехме за 48 игрови минути“, посочи старши-треньорът. Петър Дочев похвали разпределителката от Казанлък Василена Папанова за успешното включване в трудните моменти, а капитанката Веси Григорова отново бе сред най-резултатните за тима си, отбелязвайки 10 точки (3 блокади.)

Точно 99 точки успяха да отбележат „беройки“ в Солун и след два взети гейма в Гърция продължават в „Стария континент“ в т.нар. Купа на Предизвикателството.

Между 18 и 20 декември в Стара Загора ще гостува френският „Volero Le Cannet“ с Гергана Димитрова и Мира Тодорова. Зала „Иван Вазов“ в Стара Загора вероятно ще посрещне отборите преди Коледа.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram