Стара Загора посреща турнира за националния трофей

Стара Загора ще бъде домакин на традиционния турнир Купа България, който тази година е в навечерието на коледно-новогодишните празници от 20 до 23 декември в Общинската спортна зала „Иван Вазов“, научи първи presstv.bg. Право на участие имат отборите заели местата от I во до VI то след приключване на полусезон „Есен“ от първенството на НВЛ Жени 2017/2018. Единственият отбор аут от надпреварата е младият „Казанлък Волей“.

За определяне на групите се използва крайното класиране след изиграване на полусезон „Есен“ от първенството на НВЛ Жени и се прилага принципът на „спиралата“. Отборите на ВК „Марица“ и ВК ЦСКА се класират директно на полуфинал.

В първия ден са предвидени два двубоя. ВК „Берое“ играе срещу ВК „Раковски“, а ВК „Левски“ среща ОСК „Славия“. За 22 декември са насрочени полуфиналите, а победителят в надпреварата ще бъде излъчен на 23 декември.

Победителят от Турнира добива право на участие в „2018 CEV Challenge Cup”. В случай, че това е шампионът на България (който участва в „CEV 2019 Champions League”), то в този случай това право отива при класиралия се на 2 ро място от турнир „Купа България“ 2018.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram