Правят втори турнир на Скаут лигата

На  17 и 18 декември градът на розите ще организира втори турнир на Скаут лигата, но този път за момичета, набор 2002/2003 г. В миналогодишната надпревара ВК „Казанлък“ направи своя дебют в уникалната програма за развитието на най-малките състезатели във волейбола, именно с този набор от деца, водени от треньорката Миглена Стрезова.

В първото си участие казанлъшките момичета станаха четвърти, а в следващите два турнира завършиха втори, след като играха на финали срещу съперничките си от „Левски“ София. В последното, заключително състезание за този формат, отборът ни завърши шести. Великолепното представяне на една от състезателките – Мариела Салиева, не остана незабелязано от националния селекционер за тази възрастова група Стоян Гунчев и тя бе повикана за балканиадата през лятото, на която Казанлък бе домакин. Градът на розите организира и един от турнирите за младите „скаутки“ през сезон 2015/2016 г.

Турнирът през декември е втори поред за формата. От 25 до 27 ноември Казанлък проведе състезанието за отборите на момичета, набор 2004/2005 година. Казанлъчанки с треньор Миглена Стрезова се заковаха на челното място след четири победи и само една загуба.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram