Казанлъчанин е сред най-добрите пилоти на БФАС за 2018 година

Казанлъшкият пилот Валентин Георгиев („Ара моторспорт“ Габрово) спечели първата си купа от награждаването на призьорите на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) за 2018 г. Валентин, който тази година дебютира в състезанията, завърши с трето място в планинския шампионат, тъй като пропусна два от стартовете. Състезателят от Казанлък участва в четири състезания на Планинско изкачване с автомобила си „Хонда Сивик“, клас RC5. И през новия сезон студентът от НСА ще запази членството си в „Ара моторспорт“, но си търси спонсор, за да подсигури финансово участията си в стартовете. „Нямам по-сериозни очаквания, тъй като намерението ми е да трупам опит и да напредвам с по-добро представяне в генералното класиране. Вероятно ще опитам късмета си в рали спринта, но за тази цел трябва да намеря и навигатор“, разказа автомобилният пилот Валентин Георгиев, единственият казанлъчанин, който намери място сред призьорите на БФАС за 2018 година.

По традиция първите трима от всеки клас в категориите Рали, Рали-спринт, Затворен маршрут, Планинско изкачване, Раликрос, Автокрос, Гимкхана и Дрифт бяха почетени на церемонията по официалното награждаване на Федерацията, като церемонията се състоя днес по обяд в Международен Експо център, зала Витоша в София.

Сред призьорите е състезателят на „Дамасцена Алба АСК“ Иван Влъчков, който е шампион на България за трета поредна година в своя клас Туринг на Затворен маршрут.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram