Нашите в „Берое“ направиха успешен дебют в евротурнир, побеждавайки гръцкия „Арис“

Волейболният тим на женския „Берое“ с казанлъшките състезателки Вeселина Григорова и Василена Папанова, успешно дебютира в Европа след победата си тази вечер с 3:0 над гостуващия „Арис“ Солун. Тимът, воден от Петър Дочев, посрещна за първи двубой у дома гръцкия тим в мач от 1/16-финалите на надпреварата, като срещата се игра в Спортната зала „Иван Вазов“ пред пълни трибуни и прекрасна българска публика. За да подкрепят отбора на Стара Загора, чийто президент е финансовият благодетел на волейболния „Казанлък“ Васил Аргиров, на трибуните бе целият състав на жените и Детско-юношеската школа, заедно с треньорите, както и шефовете на клуба. Капитанката Веси Григорова остана в играта през целия мач, а Василена Папанова влизаше, за да подкрепя отбора си в трудните моменти. А такива имаше много, като често напрежението в залата оставяше без дъх емоционалната публика, крещяща с пълно гърло за успеха на своите.

Старозагорки тръгнаха добре в мача и водеха с комфортна преднина от по 4-5 точки. Окуражавани от агитките на фенклуба на „Берое“, близо 40 членна агитка на футболни фенове, старозагорската публика и целият състав на „Казанлък Волей“, момичетата в „Зелено-бяло“ заиграха като отбор от европейско ниво. Истинска интрига се разви в последните минути на първата част, когато гъркините успяха да изравнят при 24:24, но старозагорки демонстрираха добра психика и успяха да спечлят с 26:24.

Пробойни в посрещането и индивидуални грешки станаха причина за изоставане в началото на втората част за възпитаничките на старши-треньора Петър Дочев. Момичетата успяха да изравнят при 13-та точка и поведоха на свой ред. Разрази се истинка битка за всяка точка. Дълги разигравания, няколко поредни точки на Хелена Перич и съставът отново дръпна напред до поредно изравняване 21:21. Интригата продължи до последно, а инфарктните минути в края на гейма направиха спечелването му още по-сладко. С 25:23 „Берое“ затвори и втората част.

„Берое“ и „Арис“ се гонеха точка за точка и в третия гейм. Гостенките заиграха доста агресивно и търсеха успеха на всяка цена, но старозагорки успяха да обърнат мача след 15:15 със серия от блокади и точки, за да вземат изстраданата си, но сладка победа срещу коравия тим на Солун в 1/16 финалите от турнира Купа на претенентите след 25: 19 за класическото 3:0 в мача.

Браво, момичета! Успех и на реванша в Солун!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram