„Казанлък“ не успя да „надскочи“ „Раковски“

Младият казанлъшки волейболен тим не успя да запише успех над „Раковски“ Димитровград, като загуби с 0:3 (20:25, 16:25, 18:25) у дома, въпреки страхотното начало на мача. Срещата от 4-и кръг на женското първенство се игра в СК „Багира“.
С 20:25 „Раковски“ успя да вземе първия гейм, въпреки че изоставаше в точките. При много добра игра за тима ни в атака възпитаничките на Диян Боюклиев разчитаха на сериозна преднина, но доминацията им в гейма, след поредица от грешки в посрещането, бе прекършена след 16-та точка. Бурната подкрепа за казанлъчанки окрили отборът ни и той стоеше доста по-стабилно на терена при стартирането на двубоя. „Раковски“ стигна до изравняване при 18:18 и пое контрола над играта в останалата част от гейма.
Димитровградчанки продължиха да се чувстват в комфортно и в началото на втората част, но мощен „Казанлък“ стопяваше дистанцията, въпреки поредицата от грешки при изпълнение на начален удар и в посрещане. Пропуските обаче станаха причина за ново изоставане в резултата и „Раковски“ спечели и втората част с 16:25. Гостенките успяха да запазят преимуществото си до самия финал.

В слредващия си двубой казанлъчанки гостуват във Варна на „Перун“. Срещата ще се играе на 30 ноември в Първа езикова гимназия в морската столица. Досега ВК „Казанлък“ няма спечелен мач в надпреварата, както и варненки. Домакините са последни в класирането, а „Казанлък“ е с позиция по-напред – седми.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram