Казанлъшко „оръжие“ стреля във вратата на Словения

Страхотно представяне за националния отбор по футбол направи казанлъшкият футболист Галин Иванов, който вкара за „Лъвовете“ във вратата на Словения в турнира Лигата на нациите. Нашият тим поведе в резултата в 68-та минута, когато влезлият като резерва Галин Иванов се разписа с точен изстрел с глава на Националния стадион „Васил Левски“. Гостите обаче изравниха в 75-та минута и отборът на България не успя да се класира за финалната фаза след равенството 1:1 със Словения в последния си мач от група С3 на надпреварата. Това бе и първи гол за Галин Иванов с националната фланелка в Лигата на нациите, написаха от клуба му „Славия“.

Възпитаниците на Петър Хубчев доминираха през по-голямата част от двубоя, но трудно стигаха до чисти голови положения, въпреки сериозния български натиск.

„Разочароващо е, че не успяхме да продължим напред. Смятам, че се представихме достойно и вярвам, че ще имаме успехи за в бъдеще. Има много голямо желание и реална цел. Можеше да сме първи, но не успяхме. Напрежение винаги има, това е националния отбор на България. Смятам, че ако продължаваме да играем така ще побеждаваме занапред. Може би ни липсва малко самочувствие и майсторство, за да вкарваме повече голове.“, заяви Иванов за Новспорт.

„Лъвовете“ имаха нужда от успех, за да запазят шансове да изместят Норвегия от първото място в групата, но стигнаха само до точка, докато скандинавците взеха гостуването си на Кипър с 2:0 и продължават към финалната четворка на турнира.

България завърши на второ място в групата с 11 точки от шест мача, на две точки зад победителя в групата Норвегия. Тимът на Кипър завършва на трета позиция с пет точки, докато Словения отпада в последната дивизия на турнира.

След изиграването на мачовете вчера в Лигата на нациите станаха ясни имената на всички победители в 4-те групи в елитната Лига „А“, посочва Спортал. Драматичното равенство срещу Германия (2:2), постигнато с два късни гола, донесе голяма радост на Холандия.

„Лалетата“ изместиха световния шампион Франция от върха в групата и се класираха за финалната четворка, присъединявайки се към Португалия, Англия и Швейцария. Тези тимове ще си оспорват купата от първото издание на надпреварата.

Финалният турнир ще се проведе от 5 до 9 юни 2019 година, а домакин ще е Португалия. Регламентът предвижда полуфинали, мач за третото място и финал. Жребият предстои на 3 декември, когато ще станат ясни още подробности около финалната четворка.

В Лига „В“ изпаднаха Германия, Исландия, Полша и Хърватия. Исландците единствени не успяха да спечелят точка в своята група.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram