Казанлъшките катерачи с купи от НСА

С оспорвана борба премина състезанието по спортно катерене за купа „НСА“, което се състоя на 17 ноември. Национална спортна академия беше домакин на последният кръг от купа „България“ в дисциплините – „трудност“ и „скорост“ за деца, юноши и девойки. Клуб „Селт“ спечели общо 7 медала с участието на 11 свои състезатели.

При 12-13 годишните момичета Маринела Чукарева успя да вземе сребърен медал на „скорост“ и остана четвърта на „трудност“ . Златни медали взе при 14-15г. Йоанна Недялкова, а със сребърни медали в дисциплините е Иван Бонев. При 16-17г. -юноши Стоян Петров завърши втори на „скорост“ и първи на „трудност“.

При групата до 7г. – Камер Касабов остана шести; при 8-9г. – Анна – Мария е шеста на скорост и осма на трудност, Мирела Цонева – десета на скорост и девета на трудност; при 10 – 11г. – Ани Ванкова е пета на скорост и девета на трудност, Рая Мартинова – осма на скорост и единайста на трудност, Рая Димова – единайста на скорост и шеста на трудност, Косара Костова – десета на скорост и шеста на трудност.

Треньор на децата е Никола Недялков.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram