Взехме гейм на ЦСКА, но сдадохме мача

Съставът на Казанлък не успя да запише успех срещу коравия тим на ЦСКА при гостуването си днес за третия кръг от женската надпревара.

Срещата започна успешно за младия ни отбор, изграден от девически кадри на волейболната школа. Въпреки разликата в годините и класата, възпитаничките на Диян Боюклиев излязоха мобилизирани в зала „Васил Симов“ в столицата и показаха своя хъс за игра. „Казанлък Волей“ спечели първия гейм с 23:25, като борбата за всяка точка продължи почти тридесет минути, а борбеният дух на отбора ги изведе към победата.
Във втория гейм обаче настъпи обрат. Червените натрупаха солидна преднина с поредица от точки, което предреши и резултата в тяхна полза за 25:7. В третата част състезателките ни се завърнаха в мача, но не успяха да удържат темпото на домакините, които отново поведоха и приключиха с 25:14. Под диктовката на ЦСКА премина и последната част, която те спечелиха при 24:14.

За младия ни състав трупането на опит в играта срещу големите школи е основен преоритет в работата ни, подчертават и от ръководството, и от спортно-техническия щаб на клуба.

В следващия си двубой казанлъчанки приемат у дома „Раковски“ Димитровград, които ще гостуват тук на 23 ноември.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram