Медали с шепи за танцовите ни двойки от състезанията в Казанлък

Успехи в почти всички класове отбелязват състезателите на клуб „Киара-Н“ в приключилите турнири, на които клуба и градът на розите бяха домакини на 10 ноември. За осма година „Киара-Н“ и школа по спортни танци при НЧ „Искра“, с треньори Николай Тенев и Антония Каярова, бяха в основата на събитието, в което се включиха най-успешните български състезатели в този красив спорт.

В силния турнир за Купа България по два златни медали завоюваха Лазар Илучев и Ивайла Кочешева, при деца I на латина и стандартни танци, а с по два бронзови медала са Волен Драганов („Дъга“ София) и Никол Караиванова („Киара-Н“), деца II. Златни медалисти на клуба е другата смесена двойка – Христиан Въгляров („Киара-Н“)  и Виктория Петрова („Алекс“ Пловдив), победили при юноши старша възраст. Със сребърен медал при над 19-годишните на „латина“ е Полина Куцарова, която представя клуба-домакин в дуета с бургазлията Валентин Иванов.

От Открития турнир двойките на „Киара-Н“ спечелиха още престижни отличия. Златни отличия взеха Борислав Иванов и Аксел Челик (клас 15 Д), Христиан Въгляров и Виктория Петрова (15 В стандарт) и Стилиян Христов – Тоня Келчева (18 В+В). В клас 11 Д сребърни медалисти са  Волен Драганов и Никол Караиванова, а в 15 С – Мартин Вакавлиев и Тиана Кочешева.

Отлични резултати записаха и танцовите двойки на КСТ „Роза“ с треньори Петър и Ваня Радеви. Сребърни медали в Купа България и Открития турнир получиха Стоян Петров и Елис Табакова при състезатели над 19 г. Втори места в Открития турнир завоюваха също Пламен Божев и Йоана Велева, и Никсън Цветков с Александра Дечева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram